Wintercompetitie ZRZV

Het jaar 2018 is begonnen. Weer een jaar vol roeien, nieuwe kansen en hopelijk snelle tijden. Vol goede moed en energie gaan we als groep de komende periode tegemoet. En hoe kunnen we het jaar nou beter beginnen dan met een trainingsweekendje in Zwolle bij de ZRZV.

Op zaterdag werden de eerste trainingen gevaren in skiffs en een twee-zonder. Door de grote hoeveelheid water afvoer van de rivier de Vecht en de nog te verwachten extra afvoer vanuit Duitsland stond er een sterke stroming op het water. Hierdoor was het voor ons niet mogelijk om op het gebruikelijke ‘parcours’ te trainen. Gelukkig bieden de Zwolse wateren genoeg andere opties, waardoor er goede trainingen gedraaid konden worden.

Zondags kon dit direct vertaald worden naar de praktijk tijdens deelname aan de Wintercompetitie van de ZRZV. Benita eindigde hierbij op een tweede plek en Daniëlle en Anna op een zesde plek in de twee-zonder. Laatst genoemde dames schuiven waarschijnlijk nog een paar plekken op, aangezien de correctiefactor voor een dubbeltwee is gehanteerd in plaats van de factor voor een twee-zonder. De winnende (gecorrigeerde) tijd was voor coach Nico met zijn acht! Dat werd gevierd met de gewonnen taart!

Update:

De correctiefactor van Daniëlle en Anna is aangepast, waardoor ze uiteindelijk op plek twee zijn geëindigd! Voor de volledige uitslag zie de website van de ZRZV.