Een wereld uur record!

The Hour, een ware uitdaging. Eén uur zo ver mogelijk roeien en dus zo veel mogelijk kilometers maken van Amsterdam Sloten richting Cruquius. Afgelopen zondag werd deze nieuwe verfrissende wedstrijd georganiseerd door Stichting UUR met behulp van roeiverenigingen het Spaarne, Okeanos en Amphitrite. Met spiegelglad water en een lekker winters zonnetje, was er voor de deelnemers over de omstandigheden zeker niets te klagen.

Project 2020 was ook van de partij en roeide eerst vanaf thuisbasis Willem III op de Amstel richting de start op de Ringvaart bij Amsterdam Sloten. Een laagje ijs gooide nog bijna roet in het eten, maar gelukkig wisten de roeisters op tijd de startlijn te bereiken. Startend in het veld voor de mannen, lag deze streep op de oude finishlijn van de Olympische spelen van 1928. Voor het damesveld lag deze streep 2 kilometer verder: de oorspronkelijke startlijn van dezelfde Spelen.

Vervolgens werd er door de dames van Project 2020 tijdens het uur een afstand afgelegd van 15.710,8 kilometer. Dit betekende een verbetering van het wereld uur record van vorig jaar! Samen met een blik, mochten de dames daarom een mooie trofee in ontvangst nemen in de vorm van een roeiblad.

Project 2020 wil de organisatie en alle vrijwilligers bedanken voor de perfecte organisatie van deze originele wedstrijd. Hopelijk tot volgend jaar!

 

Voor meer informatie over de wedstrijd, zie: http://www.thehour.eu/