De 100ste Hügelregatta in Essen

De jubileum editie van de Hügelregatta werd voor de roeisters van Project 2020 de eerste twee kilometerwedstrijd van het seizoen in de acht. Op vrijdag werd er afgereisd naar de Baldeneysee in Essen. De boot werd opgeriggerd en met een korte training  werd de roeibaan alvast verkend. Met twee wedstrijden voor de boeg dat weekend, werd er na de training snel richting het hotel gereden.

Na een flink bord pasta en een goede nachtrust, kwamen de dames zaterdagochtend terug op de roeibaan. Na nog een korte training in de pauze, was het om 16.30 tijd voor de eerste wedstrijd. Het werd een spannende strijd tussen de Nederlandse bondsboot en de dames van SilVia. Met een goede race werd uiteindelijk de tweede plaats behaald.

Deze goede lijn kon doorgetrokken worden naar de zondag. Door de verwachte weersomstandigheden was het programma wat ingekort en moesten de vrouwenachten al om 13.00 uur in actie komen. Met een groter veld dan zaterdag beloofde het een mooie wedstrijd te worden. Wederom was het een spannende strijd tussen de twee Nederlandse boten. Hoewel de Duitse bondsacht de tweede kilometer nog gevaarlijk hard kwam opzetten, ging het in de eindsprint toch tussen de dames van Project 2020 en de Nederlandse bondsvrouwen. Het bleef spannend tot de laatste meters, maar ditmaal kwam SilVia als eerste over de finishlijn. Een mooie afsluiter van een goed roeiweekend!

 Hier zijn de beelden van de wedstrijd terug te zien.

 Alle uitslagen zijn hier te vinden.