Thom van der Meer

Eigen ervaring:

Ik heb (eredivisie) basketbal gespeeld bij onder andere Apollo Amsterdam. Daarnaast heb ik een aantal seizoenen een (junioren) basketbal team getraind en gecoacht. Tegelijk met deze ontwikkeling raakte ik begin vorig jaar geïnspireerd door de wetenschappelijke en professionele aanpak op het gebied van krachttraining van Strongfirst. Ik begon mijzelf op te leiden met als doel: de Nederlandse topsport te ondersteunen op dit vlak. Op het moment ben ik zelf voornamelijk gericht op het trainen met kettlebell en barbell technieken met wellicht powerlifting en zéker het opleiden van anderen.

Motivatie om dit te doen:

Ik zie dit project als een mogelijkheid om mijn energie en focus in te zetten bij de ontwikkeling van de dames. Met als doel, het team in positie brengen om onder de meest optimale omstandigheden te presteren. Voor mij is het daarnaast een bijzondere leerervaring om samen te mogen werken met het ervaren coachteam van Project2020.

Werk/Studie:

Momenteel ben ik werkzaam bij Clubsportive ZuidAs als krachttrainer. Ik ben gecertificeerd bij NASM, Strongfirst (SFL) en ik volg nu specifieke mobiliteit- (MBA, FMS) en krachttraining-(SF SFG) opleidingen. Daarnaast studeer ik Science, Business & Innovation aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Wat wil jij vanuit jouw ervaring overbrengen?

Uit mijn ervaring wil ik de dames gezonder, sterker en mobieler maken om uiteindelijk efficiënter te roeien. Dit zal gedaan worden door een verdieping in het aanleren van bewegingspatronen, een uitgebreide focus op klachten en herstel en een individuele benadering van de trainingsdoelen per atleet. In mijn optiek heb je hier een onderliggende passie voor bewegen voor nodig. Mijn doel is daarom deze passie over te brengen en om te zetten in het bewust en bekwaam coördineren van roei-specifieke bewegingen. Ik geloof dat elke atleet anders in elkaar zit en het ontdekken van je eigen fysieke en mentale capaciteiten essentieel is voor het leveren van topprestaties.