Henley on Thames

De oudste roeiwedstrijd van de wereld, de Henley Royal Regatta, was voor de roeisters de laatste wedstrijd van het seizoen. Het jaarlijks sportevenement op de Theems, georganiseerd door de prestigieuze Leander Club, is een traditionele Engelse roeiregatta en duurt vijf dagen. De één tegen één races werken volgens het knock-out systeem; bij winst ga je door naar de volgende ronde, bij verlies ben je per direct uitgeschakeld.

Eerste Ronde

De eerste ronde voor de Remenham Challenge Cup werd al op woensdag gevaren. De tegenstander, Newcastle University, werd met 2,5 bootlengte verslagen. De beelden van de race vind je hier.

Kwartfinale

Op vrijdag volgde de kwartfinale tegen de combinatieboot van Leander Club en University of London: de beoogde nationale Britse acht. Ondanks een goede race, bleek de Britse ploeg een maatje te groot voor de SilVia roeisters. Dit betekende dus helaas einde toernooi.

De wedstrijd is hier terug te zien.

Met deze race kwam er een eind aan het seizoen 2017-2018. We gaan er daarom eerst even tussenuit voor een welverdiende vakantie. Hoewel, dat geldt niet voor alle roeisters. Tinka en Lonneke blijven doortrainen voor de FISU World University Rowing Championships in Shanghai begin augustus. Houd de website daarom goed in de gaten!