Mooi roeiweekend

De wedstrijdfocus ging dit weekend al op vrijdag aan tijdens de kwalificatieraces op de Thames voor de Henley Royal Regatta. Vervolgens moest er dezelfde avond weer vanuit de UK naar Amsterdam gereisd worden, omdat er zondag een race op de Koninklijke Holland Beker op het schema stond. Speciale dank aan Willem-Jan de Widt, die onze boot veilig heen en weer heeft gebracht.

Henley Qualifying Races

Om aan het hoofdtoernooi mee te mogen doen van de Henley Royal Regatta komende week, moest er een kwalificatierace worden gevaren op de Thames afgelopen vrijdag. De kwalificatieronde werd middels een time-trial gevaren. Van de 13 ploegen gingen slechts de 6 beste ploegen door naar het hoofdtoernooi.

Hoewel de roeisters prima gevaren hadden tijdens de time-trial, is het zonder referentie van andere boten lastig om te bepalen of het daadwerkelijk genoeg is. Ongeveer een half uur later kwamen de resultaten binnen en bleek dat SilVia zich gekwalificeerd heeft voor het hoofdtoernooi!

Koninklijke Holland Beker

De harde tegenwind speelde een belangrijke rol op de Koninklijke Holland Beker. De schuine wind zorgde voor boeiverschillen. Op zaterdag was het meeste voordeel te behalen in de lage banen, terwijl op zondag het omgekeerde het geval was. Om die reden werd er besloten om zondags alle voorwedstrijden als time-trial te varen. De snelste boot lag vervolgens tijdens de finale in de meest gunstige baan. De exacte tijdsverschillen tussen de banen zijn moeilijk te bepalen, maar tussen de winnaar en de nummer zes, konden de verschillen hoog oplopen.

Met een vierde tijd in de time-trial, startten de dames de finale in de wat minder gunstige baan 3. Toch werd er als team goed gevaren, met een derde plek als resultaat. Even hadden de roeisters een tweede plek nog in het vizier, maar dat mocht niet zo zijn.

Met deze race in het achterhoofd reizen we deze week weer naar Henley af. Aanstaande woensdag volgt daar onze eerste één tegen één race, met Newcastle University als tegenstander.