Een vijfde plaats

Vrijdag was de aftrap van de FISU World University Rowing Championships in Shanghai. Een Nederlandse delegatie van in totaal acht boten gingen de strijd aan op het toernooi. Tinka en Lonneke lagen daar aan de start in de tweezonder.

Vrijdag

Met zeven inschrijvingen in het veld, betekende dat dat er op vrijdag voorrondes gevaren moesten worden. Alleen de nummers 1 van beide heats, plaatsen zich direct voor de A-finale op zondag. De overige boten strijden een dag later in de herkansing om de resterende plekken voor de A-finale.

Al vroeg in de ochtend lagen Lonneke en Tinka aan de start voor hun eerste race in China. In de tweede heat bleken de Hongaarse dames echter iets te sterk om directe plaatsing af te dwingen. Samen met de overige vier boten, moet daarom zaterdag de herkansing gevaren worden. Daarin gaan plek 1 tot en met 4 door naar de A-finale op zondag; plek 5 betekent einde toernooi.

Zaterdag

De wedstrijd op zaterdag verliep goed. Na een snelle start bleef het tot de 1000 meter lijn een spannende strijd met de Engelse boot. Uiteindelijk trokken Tinka en Lonneke aan het langste eind en wisten ze als eerste de finishlijn te passeren, waarmee een plek in de A-finale was veiliggesteld.

Zondag

Tijdens de finale hebben de dames zich tot een vijfde plek weten te roeien. Dat was helaas niet helemaal waar ze op gehoopt hadden. Maar voor nu zit het seizoen er in ieder geval ook voor hen op en kunnen ze gaan genieten van een welverdiende vakantie.

Meer informatie over het toernooi is hier te vinden.