Paul Veenemans Prijs

De Paul Veenemans Prijs daagt de roeier uit om zijn of haar allround talent te laten zien. Van de vier onderdelen roeien, schaatsen, wielrennen en hardlopen moet er minimaal aan drie disciplines deelgenomen worden. Roeien in een skiff of twee-zonder is hierbij verplicht. Ieder jaar wordt de wedstrijd bij een andere roeivereniging in Nederland gehouden. Dit jaar werd de Paul Veenemans Prijs tot in de puntjes georganiseerd door R.V. de Hertog in Den Bosch. Uitkomend voor de Zwolsche Roei- en Zeil Vereniging ging Benita de Man de strijd aan om haar titel van vorig jaar te verdedigen.

Zaterdag

Als voormalig schaatsster en fietsliefhebber waren voor Benita de overige onderdelen al snel gekozen. Op zaterdagochtend werd daarom de spits afgebeten met een wielrenparcours van 10 kilometer. Hierbij werd er gestart vanuit het Bossche Broek, een natuurgebied aan de zuidkant van Den Bosch, richting Sint-Michielsgestel en weer terug. Benita heeft dit traject afgelegd in 17.04,9 minuten.

Later die middag stond het onderdeel schaatsen op het programma op de ijsbaan van IJssportcentrum Eindhoven, waar in totaal 4100 meter afgelegd diende te worden door alle deelnemers. Daar zette Benita een nette tijd neer van 6.54,6 minuten, wat overall zelfs de tweede tijd van de dag was! Daarmee stond ze na de eerste wedstrijddag voorlopig eerste in het totaalklassement voor de dames.

Zondag

Op de wateren van R.V. de Hertog werd de wedstrijd zondag afgesloten met het onderdeel roeien. Benita legde de 3,5 kilometer in de skiff af in 15.04,04 minuten. Hiermee zette ze de lijn van zaterdag door en wist ze voor het tweede jaar op rij de Paul Veenemans Prijs te winnen!

Naast de winnaars van de Paul Veenemans Prijs in de verschillende categorieën (Dames, Heren, Veteranen etc.), krijgt de overall winnaar van het klassement ook altijd een beker. Deze prijs werd in de praktijk altijd door dezelfde persoon gewonnen als de snelste man. Dat betekende in feite dus dat één persoon er altijd met twee bekers vandoor ging. De vrouwen in de commissie vonden het scheef dat de snelste vrouw overall daarentegen niets won. Een oplossing hiervoor werd gevonden in een flinke fles champagne, die door de snelste dame van het weekend mee naar huis genomen mag worden.