Tinka Offereins

Geboortedatum: 05-10-1993

Lengte: 1.86 m

Waar kom je vandaan: Amstelveen

Welke sport beoefende je voor het roeien: Ik heb 8 jaar getennist (tot mijn 16de) en ik heb vanaf mijn 12de aan atletiek gedaan, waar ik me specialiseerde in de middellange afstand (800m).

Studie:: Ik zit in het laatste jaar van mijn Master Bewegingswetenschappen aan de VU.

Motto: Als ik gemekker wil horen, koop ik wel een geit.

Hoe ben je bij Project 2020 terecht gekomen?

Ik had de eerste oproep al voorbij zien komen, maar zat net in een nieuw team bij atletiek waar het best lekker ging. Toen ik dat jaar toch weer tegen blessures aan liep en de tweede oproep van het Project voorbij kwam dacht ik, waarom ook niet. En van het een kwam het ander.

Wat sprak je aan in het Project?

Natuurlijk de 1.85m die je minimaal moest zijn. Was ik eens een keer niet de grootste. En het fanatiek trainen met een groep naar een hoog doel vind ik een van de vetste dingen die er zijn. Kijken hoever we kunnen komen!!

Anekdote:

Toch wel toen we met de 4- gestand waren tijdens de warming up op een van de eilandjes bij de Willem-Alexander Baan. Onze boeg en stuur hadden het niet gezien en vanuit het opzetje voeren we zo SJOEF het zand op en lagen we stil. De paniek en verbazing op dat moment zal ik nooit vergeten. We moesten uit de boot stappen om hem uit het zand te duwen en vervolgens meteen door naar de start te roeien. Ik was eerst heel boos, maar achteraf hebben we er zo hard om gelachen.

Als ik 80 ben en terug kijk op Project2020 dan:

Hoop ik dat naast mijn kunstgebit een gouden medaille op mijn nachtkastje ligt.