Pieter Paul van Oerle

Roei/ coach ervaring:

Bij Het Galjoen in Breukelen de eerste beginselen van de roeisport geleerd, met als hoogtepunt een deelname aan de Varsity in de overnaedsche 4+. Daarna bij Okeanos 2 jaar intensief wedstrijd geroeid – met als hoogtepunten de winst van het eerstejaarsklassement en een deelname aan de Henley Regatta. Na een jaar in het bestuur nog enkele jaren wedstrijdploegen gecoacht. 

Motivatie om dit te doen:

Project 2020 is een prachtig initiatief dat voortbouwt op de ideeen van de formule van ‘De Acht’ in 2007 – maar dan met een veel grotere en langduriger sportieve ambitie. Het enthousiasme van de initiatiefnemers Nico en Pepijn is aanstekelijk en in draag graag bij waar ik kan. 

Wat doe je voor werk:

Ik werk als organisatieadviseur bij Accenture. 

Leukste roeianekdote:

In Henley waren wij de favorieten in een 1 tegen 1 strijd tegen een Engelse ploeg. De stuurman van deze Engelse ploeg was in onze boot heel goed te verstaan en in zijn keurige Engels wist hij ons mentaal zo te raken, dat wij vanuit een gewonnen positie de race nog verloren. Daaruit heb ik geleerd dat iedereen in de ploeg het verschil kan maken – en dat je je altijd moet concentreren op je eigen race!

Wat wil jij vanuit jouw ervaring overbrengen/bewerkstelligen:

Ik wil helpen een professionele organisatie neer te zetten waardoor iedereen het maximale uit zichzelf en uit het team kan halen.