Henk Jan Zwolle

Roei/ coach ervaring: 

In 1976 ben ik begonnen met roeien in Zwolle als junior. Mijn eerste WK was in 1983. Vanaf dat moment alle WK’s tot en met 1995 meegedaan en tussendoor nog drie keer de Olympische spelen. Als coach heb ik van 1997 t/m 2000 de damesacht begeleid als assistent van 3 verschillende bondscoaches. Uiteindelijk een zilveren medaille. Daarna een jaar teammanager van de KNRB gespeeld. Als hobby nog het WK junioren van 2006 en het WK senioren van 2014 georganiseerd.

Motivatie om dit te doen:

In 2007 hebben we met het zelfde team het programma “De Acht” gemaakt. Dat was een groot succes. Om nu in 6 jaar met een nieuwe groep dames het hoogste niveau na te streven is een enorme uitdaging. Hoewel ik niet dagelijks kan coaches kan ik wel op afstand de individuele progressie bewaken en helpen verbeteren. Maximal individuele progressie is de belangrijkste voorwaarde om als groep het ultieme doel te behalen.

Wat doe je voor werk:

Ik ben inspanningsfysioloog en help diverse mensen om beter te presteren, op hoog en minder hoog niveau. Mijn specialiteit is het meten van belastbaarheid en op geleide van de belastbaarheid programma’s maken die mensen helpt om beter te presteren.

Leukste roeianekdote:

Teveel om op te schrijven.

Wat wil jij vanuit jouw ervaring overbrengen/bewerkstelligen:

Mijn doel is de dames duidelijk te maken welke keuzes ze kunnen maken om beter te presteren. Dat is doel gericht werken wat betekent weet wat je doel is, wat je er voor moet doen en wat je er voor moet laten. Als je dat er voor over hebt kun je het maximale uit jezelf halen.