Benita de Man

Geboortedatum: 26-09-1992

Lengte: 1.87 m

Waar kom je vandaan?: Loosdrecht

Welke sport beoefende je voor het roeien: Schaatsen

Werk: Sport, Management & Ondernemen

Motto: Je kunt niet falen, tenzij je opgeeft.

Hoe ben je bij Project 2020 terecht gekomen?

Door de oproep die ik las in de app van de NOS. Hierin stond dat er lange meiden werden gezocht. Ik voelde mij aangesproken en in combinatie met het Olympische doel heb ik mij direct aangemeld. Normaal denk ik wel even na over wat te doe, maar hierbij was ik al aangemeld voor ik het wist. Ik dacht ik zie wel hoe het loopt, ik was super enthousiast en zag mijzelf al zitten in de boot. Ik heb de selecties succesvol doorlopen en nu ben ik onderdeel van dit gave avontuur. Nooit spijt gehad van die ene dag in september 2014 dat ik mijzelf heb aangemeld.

Wat sprak je aan in het Project?

De nieuwe uitdaging van een sport. Wat nieuws leren en de mogelijkheid dat er vanaf deze leeftijd de kans is om mijzelf goed te ontwikkelen in een nieuwe sport. Ik kan nu ook zeggen dat ik roeien echt leuk vind en het leuk blijf vinden door alle (technische) verbeteringen en de ervaringen die ik persoonlijk op doe en met de groep.

Anekdote

Dat zijn er eigenlijk al heel wat, maar dat we gezonken zijn met onze gloednieuwe acht in Zwolle door de golven van een vrachtschip blijft er toch wel één om er nooit te vergeten. Gelukkig konden we er achteraf hard om lachen.

Als ik 80 ben en terug kijk op Project2020 dan

Heb ik genoten van de prachtige tijd, waarin ik hard gewerkt heb, maar op veel mooie roeiplekken in de wereld ben geweest. Oh ja ik heb een gouden Olympische medaille in de kluis liggen en vele foto’s in mijn huis hangen als aandenken.