Anna de Boer

Geboortedatum: 26 november 1987

Lengte: 1.84 m

Waar kom je vandaan: Terwispel

Welke sport beoefende je voor het roeien: Korfbal

Werk: Onderwijskundige op het ROC van Amsterdam college Zuidoost

Motto: Ik geloof in mogelijkheden

Hoe ben je bij Project 2020 terecht gekomen?

In de herfst van 2014 zat ik met mijn man André op de bank naar studio sport te kijken. Daar zag ik Nico Rienks op het beeldscherm verschijnen met een oproep en een verwijzing naar een uitgebreidere rapportage in nieuwsuur. Ik wist niet hoe snel ik me moest inschrijven. Via de website, ik heb een mail gestuurd en ik hoopte dat ik nog op tijd zou zijn. Want die andere meiden waren immers al daar aan het roeien en ik wilde dat ook!!

Wat sprak je aan in het Project?

Vooral de uitdaging, me ergens in te storten, iets te doen met mijn leven naast het hebben van een man, vaste baan en structuur (lees: sleur :-P). Nou, dat is wel gelukt.

Anekdote

We zijn een keer op een eiland gevaren. Meer woorden zijn denk ik niet nodig. Ik heb er zelfs een foto van.

Als ik 80 ben en terug kijk op Project2020 dan:

Kan ik zeggen dat ik het dapper vind van de mensen die het aan hebben gedurfd dit project te starten. Zijn een aantal van ons naar de Olymische Spelen geweest en niet alleen naar die van Tokio. Roeien misschien al onze kinderen en kleinkinderen ook wel, die wij op onze beurt weer gaan aanmoedigen. En zitten we nog steeds appeltaart en koffie te drinken bij het Bosbaancafé met 17 van die gekke meiden en kijken we terug op een aantal hele mooie jaren waarin we van alles met elkaar gedeeld en beleefd hebben.